content-header-image

Ympäristömerkit

Tikkurilalla on yli 300 ympäristömerkittyä tuotetta, joille on myönnetty joko kansainvälinen tai kotimainen ympäristömerkki, allergia- tai astmatunnus tai M1-luokitus:

EU-ECOLABEL YMPÄRISTÖMERKKI on Euroopan unionin yhteinen ympäristömerkki. Vuonna 1997 Tikkurilan vesiohenteinen Jokeri sai ensimmäisenä suomalaisena maalina EU-ympäristömerkin. Vuonna 1996 ruotsalaiselle Alcro-maalimerkille myönnettiin ensimmäinen EU-ympäristömerkki.

eco

POHJOISMAINEN YMPÄRISTÖMERKKI, JOUTSENMERKKI on virallinen ympäristömerkki Pohjoismaissa. Vuonna 2006 Ruotsin Tikkurila oli ensimmäinen ruotsalainen yritys, jonka sisustusmaalituotteelle myönnettiin Joutsen-ympäristömerkki, ja vuonna 2009 saimme ensimmäisen merkin ulkomaalillemme. Suomessa ensimmäiset sisämaalimme, joille myönnettiin Joutsenmerkit, olivat Jokeri ja Remontti-Ässä vuonna 2011.

swan

ALLERGIA- JA ASTMATUNNUS myönnetään tuotteille, joka täyttää tiukat tuotekohtaiset vaatimukset, eivätkä sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita. Liuotinvapaa Remontti-Ässä on ensimmäinen suomalainen maali, jolle on myönnetty oikeus käyttää Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnusta.

allergy

M1-SERTIFIOINTI Sisätiloissa käytettävät rakennusmateriaalit, kuten maalit, voidaan luokitella ilmapäästöjen mukaan. Suomessa Sisäilmayhdistys on julkaissut hyvän sisäilman rakennusmateriaaliluokituksen, joka jakaa tuotteet kolmeen luokkaan (M1, M2, M3). Monet Tikkurilan tuotteista ovat M1-sertifioituja.

m1

 

"Tikkurilalla on yli 300 ekomerkittyä tuotetta, eniten koko markkina-alueellamme", Mats Hägerström, Director, Sustainability.