content-header-image

Sävyttäminen

Tikkurila on edelläkävijä sävytettävien maalien tuotannossa sekä värisävyjen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Sävytys tarjoaa lukuisia etuja niin jälleenmyyjille ja asiakkaille kuin myös ympäristölle. Sävytys on taloudellinen ja ekologinen tapa tuottaa tuhansia värejä jälleenmyyjien myyntivalikoimaan.
Tikkurila tinting paints

 

Väreillä on voimakas vaikutus. Värit inspiroivat, vaikuttavat käyttäytymiseen ja saavat reagoimaan tietyllä tavalla. Niillä voidaan kiinnittää huomiota haluttuihin yksityiskohtiin, ohjata, viestiä ja informoida. Väreillä voidaan myös häivyttää näkyvistä ja peittää epäolennaisia elementtejä tilassa.

Maaleihin saadaan tietty väri sävyttämällä. Suuri osa kuluttajien ja ammattilaisten käyttämistä maaleista sävytetään liikkeessä jälleenmyyjän toimesta. Maalien sävyttäminen tuo useita etuja kaupalle, kuluttajalle ja Tikkurilalle, mutta myös ympäristölle.

Tikkurilan sävytysjärjestelmät

Tikkurila on edelläkävijä sävytettävien maalien tuotannossa sekä värisävyjen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Sävytys tarjoaa lukuisia etuja niin jälleenmyyjille ja asiakkaille kuin myös ympäristölle. Sävytys on taloudellinen ja ekologinen tapa tuottaa tuhansia värejä jälleenmyyjien myyntivalikoimaan. Jokainen väri sekoitetaan myymälässä asiakkaiden toiveiden mukaan, joten sävytysjärjestelmä eliminoi valmiiksi sekoitettujen värien liikatuotantoa.

Sävytys tuo myös selkeitä logistisia etuja valmiiden sekoitettujen värien tuottmiseen verrattuna. Kuljetusta tarvitaan vähemmän, koska jälleenmyyjillämme voi olla laajempi valikoima eri käyttökohteisiin soveltuvia maaleja sen sijaan, että niillä olisi useita valmiita värisävyjä yhdestä maalityypistä. Tikkurilan tuotantoprosessia on virtaviivaistettu keskittymällä valkoisten ja kirkkaiden maalien tuotantoon, jolloin myös maalipurkkien määrä voidaan optimoida sekä Tikkurilan että jälleenmyyjämme varastotilanteeseen.

Sävytys antaa meille myös mahdollisuuden reagoida nopeammin asiakkaiden toiveisiin, kuten uusien trendivärien kysyntään. Uusien värien tuominen sävytysjärjestelmään on huomattavasti nopeampaa kuin uusien värituotteiden tuominen markkinoille tuotantoprosessin kautta.

Tikkurilan tärkeimmät sävytysjärjestelmät ovat vuonna 2009 lanseerattu Avatint ja vuonna 2011 lanseerattu Novatint. Tikkurilan Venäjällä valmistetut Teks-maalituotteet sävytetään Novatint-järjestelmällä ja teolliset pinnoitteet Temaspeed -sävytysjärjestelmällä.